Ученически празник под надслов „Патронът на моето училище – Димитър Талев”

На  21 март  от 17.00 часа в Читалнята на Детски отдел  се проведе Ученически празник под надслов „Патронът на моето училище – Димитър Талев” по случай 60 г. от създаването на ІІІ Основно училище „Д. Талев” – Благоевград и 50 г. от смъртта на писателя.

Участници в тържеството  бяха  Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от четвърти клас на   ІІІ ОУ „Димитър Талев” – Благоевград, с ръководител г-жа Сашка Стоицова. Гости на празника бяха родители и близки на децата.

Известният български писател е патрон на Регионална библиотека  Благоевград и на ІІІ Основно училище в града. В залата бе подредена изложба с книги на Димитър Талев.

Учениците представиха биографични сведения за Димитър Талев, мисли на писателя и мисли за него. Представена бе  и книгата му за деца „Сълзите на мама”.  Четвъртокласниците прочетоха щафетно разказа „Здравец и Иглика”. По съдържанието на разказа бе проведена викторина за родителите.

Участниците поздравиха гостите с изпълнение на класическа китара и с народна песен. Учениците поздравиха гостите на тържеството с изпълнение на химна на ІІІ ОУ „Д. Талев“ – Благоевград. Г-жа Стоицова връчи грамоти на учениците за отлично представяне  в тържеството. За финал  бе представен видео-материал с автентичния глас на писателя Димитър Талев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене