Експерт посети КОРАН – курсовете в Дебрен и Рибново!

От началото на 2019 година експертът на Отдел „Иршад“ Бахри Изет, който е пряко отговарящ за провеждането на летните и годишните коран-курсове в страна, посети редица населени места, в които се провеждат целогодишни курсове. Сред тях бяха курсовете в Айтос и село Добромир, трите целогодишни курса в Хасково, в Пловдив, както и куросвете в благоевградско – в селата Дебрен, Рибново, Горно Краище, Белица и Черешово.

При посещението на целогодишния коран-курс в село Дебрен (Община Гърмен)

„Целта на визитите на целогодишните коран-курсове в страната, които осъществява Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство, е да се види нивото на самите курсове и на обучаващите се в тях курсисти. Идеята ни е да проследим развитието им във времето.“ – сподели заGrandmufti.bgекспертът на Отдел „Иршад“ Бахри Изет. Той разказа, че последните му посещения са били на курсовете в благоевградско. Децата от целогодишния коран-курс в Горно Краище го изпратили със скромен подарък от сърце – CDс видеозапис на хатим-програмата на курса от изминалата 2018 година.

Деца от коран-курса в Горно Краище (Община Белица) връчват подаръка на експерт Бахри Изет

Към момента на територията на страната ни има действащи общо 21 целогодишни коран-курсове към различните районни мюфтийства. Децата, които се обучават в тях, са на възраст между 7 и 14 години. Някои от курсовете действат вече дълги години, други стартирали през последните една-две години, но по информация на Отдел „Иршад“ проектът за провеждането на годишни коран-курсове у нас официално е стартиран през 2016 година.

При посещението на коран-курса в град Белица

Децата от целогодишния коран-курс в село Рибново (Община Гърмен)

Децата от коран-курса в село Черешово (Община Белица)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене