Благоевградският топ модел и участничка в „Мастър Шеф“ Елизабет Николова в топ интервю специално за читателите на Топ Преса: Знам, че мога да покоря шефовете в MasterChef!

Интервю на Стоян ЦВЕТКОВ

Елизабет e на 24 години. От 11-го­дишна живее в столицата на мо­дата – Милано. Са­мата тя е работила като модел, занимавала се е с лека атлетика и е печелила приза като регионален шам­пион. Връща се в България заради съпруга си и е майка на 10-месечно дете.

Мечтае да спечели MasterChef и да има собстве­но кулинарно шоу.

– Здравейте, Елизабет. Пър­во да изкажем благодарността си, че решихте да дадете ин­тервю за нашата медия.

– Здравейте! Аз също ви бла­годаря, че се сетихте за мен (смее се).

– Участник сте в „Мастър Шеф“. Трудно ли е?

– Разбира се, че е труд­но, защото всичко е на много високо ниво. Жу­рито е много взискателно и критериите са наистина високи, а очакванията към всички нас са да се представим блестящо.

– Каква е атмосферата да бъдеш в „Мастър Шеф“?

– Атмосферата е напрегната, защото всеки един от нас меч­тае за титлата Мasterchef и е готов на всичко за нея.

– На какво ниво е конкурен­цията?

– Нивото на всички участни­ци е високо, все пак сме 16 най-добри любители-готвачи в България, и да бъда част от всичко това ме прави много горда.

– Мислите ли, че още в на­чалото покорихте шефовете с невероятните си изпълнения?

– По мое мнение, първото ми ястие не беше впечатляващо, защото по-скоро се стремях да покажа техники и вкус, а не перфектна презентация, но знам, че мога да ги впечатля и с това.

– Коя е любимата Ви рецеп­та?

– О, това е въпрос, който може да има стотици отговори, но ако трябва да определя какво обичам – това са семпли и све­жи ястия, едно от тях е ципура на фурна в сол, с печени кар­тофи, с билки, чери домати и маслини, сервирано с няколко резени лимон – това е идеал­ното ястие за една перфектна лятна вечеря.

– Майка сте на 10-месечно детенце. Как съчетавате го­твенето с отглеждането на дъ­щеря Ви?

– Ако имате предвид как съ­четавам участването ми във формàта и отглеждането на дъщеря ми, не е лесно. Но с подкрепата на съпруга ми и с помощта на моята баба се справяме. Иначе любовта ми към готвенето и уменията, кои­то съм развила, ме улесняват много в отглеждането на Дара.

– Усещате ли подкрепата на близките си?

– Да, както вече Ви споменах, без тяхната подкрепа не бих могла да осъществя тази моя мечта.

– Благодарим Ви. Успех!

– И аз благодаря.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене