Младен Петров – човекът, който всяка седмица храни бедните хора в село Микрево

Mladen_Petrov

Представи се на нашите читатели…
– Здравейте казвам се Младен Петров и съм председател са сдружение “Самарянска Помощ” (Samaritan Help). Сдружението се занимава с хуманитарна социална дейност. Помагаме нуждаещите се с каквото можем. Съпругата ми се казва Надя и е на 23 години. Имаме прекрасна дъщеричка, Кристин която е на 2 год. и 4 м. Щастливо семейство, благодарен съм на Бог за което.

Много ли хора се обръщат към твоята организация за помощ?
– Имали сме телефонни обаждания, писма сме получавали на имейла ни от нуждаещи се хора. Мога да кажа, че в България има много нуждаещи хора и нуждата от такива организации, които се занимават с хуманитарна социална дейност е голяма.

Ти беше човека, който повика екипа на Топ Преса, когато тук в Микрево беше изчезнало едно детенце. Какво се случи с него?
– За съжаление нищо. Институциите, които се занимаваха с този случай си свършиха работата, поне така казваха: Ние направихме каквото можахме. Запознах някои други организации от Европа с този случай, които казаха че също ще съдействат да се открие това дете, но все още нямаме никакъв отговор за случилото се.

С родителите виждал ли се на скоро, как се чувстват те?
– Да, често се виждам с тях. Ами как, как могат да се чувстват, когато детето го няма. Някак си свикваш с тази факт, но се вижда болката в тях, вижда се страданието…

Ти си човека, който всяка седмица храни бедните хора тук в Микрево. Разкажи ни за този процес – как се случват нещата?
– Нашата организация има партньори от Европа от Америка, които даряват средства било то дрехи, било то финанси и ние даваме на бедните това което получаваме или една част от даренията, които получаваме защото нуждите не са само да нахраниш бедните. Те също имат различни нужди не се нуждаят само от храна.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Mladen_Petrov-3 Mladen_Petrov-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене