В Разлог запретнаха ръкави за уборка

С почистване на водните алеи и засаждане на нови дръвчета в Разлог стартира кампанията по пролетното почистване.
Централната водна алея в града вече е измита, а около нея са засадени нови фиданки. Ще бъдат освободени от боклуци и другите водни атракции. Усилено се почистват зелените площи и парковете в града и селата.

 

„Чистият вид на общината е от изключително значение, призовавам гражданите да пазят чистота и да поддържат в приветлив вид прилежащите към домовете им площи“, заяви кметът на община Разлог Красимир Герчев.

 

Приоритет е разширяването на зелените площи, засаждането на красиви декоративни храсти, цветя и дръвчета. Подменят се с нови счупени и изсъхнали фиданки по улиците на града, които представляват опасност за преминаващи пешеходци и автомобили. Общината отправи апел към гражданите да се включат в пролетното почистване, което е организирано за 26 март. Отпадъците от пространствата пред домовете, тротоарите, уличните платна, както и от междублоковите пространства и зелените площи ще бъдат извозени от техника, осигурена от кметството. За целта е необходимо стопаните на къщи и домоуправителите в блокове и кооперации да направят съответната организация и да дадат заявка в общината. Пролетното почистване на града и засаждането на различни видове растителност ще продължи и през следващите седмици.

www.standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене