ВИДЕО: Опасни сгради застрашават живота и здравето на минувачи в Благоевград

Две необезопасени и неподдържани сгради крият опасност за живота и здравето на минувачи в Благоевград. Едната е изоставена къща на улица „Илинден“1 в областния център. Тя е общинска собственост, но досега никой не се е погрижил за нея.
Вместо това се е превърнала в свърталище на наркомани, роми и бездомни хора. Преди време цигани откраднали прозорците на сградата, която била запечатана от контролните органи. Наш репортер посети мястото и забеляза как група роми извеждат различни вещи от къщата и ги карат за вторични суровини, най-вероятно.
Живеещи в съседство хора споделиха, че са ставали свидетели на ужасни неща. Преди време настанилите се там роми изнесли комина и предизвикали голям пожар и паникьосали целия квартал.
На последната сесия на Общинския съвет Георги Васев от ВМРО поиска общинарите да се произнесат за бъдещето на рушащата се постройка.
Опасна е и сградата на бившия тютюнев склад, който е и паметник на културата. От години той се руши, мазилката му пада, а прозорците са изпочупени. Постройката се намира на метри от Стопанския факултет на ЮЗУ.
През 2014 година собственикът на сградата Людмил Коцев е поискал строително разрешение, за да я възстанови, но такова му било отказано.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене