КАПАНЪТ ЩРАКНА! Синът и внукът на бившия шеф на ДС и на полицията в Г. Делчев Д. Шопов арестувани с 2 кг наркотици и 5000 лв. (ОБНОВЕНО)

Арестуваха заради почти 2 килограма наркотици, открити в дома им, сина и внука на бившия шеф на полицията в Гоце Делчев през 70-те години на миналия век и бивш началник на ДС Димитър Шопов. Полицията е наблюдавала 56-годишния Тодор Шопов и сина му Димитър Шопов, на 31 години, в продължение на 48 часа непрекъснато, докато щракне капанът вчера в 5 часа сутринта. Първо били заловени двама мъже, които си закупили дрога от тях. При разпитите в полицията те си признали, че се снабдили с наркотика от Шопови. Единият обяснил, че отскоро си купувал цигари с марихуана от тях  и даже пушел заедно с бащата.

При полицейския обиск  в дома на Тодор Шопов са открити в тайници 210 г амфетамини, а в пристройката, обитавана от сина Димитър, 540 г канабис, 925 г хероин и около 70 г амфетамини. От двамата, които са трайно безработни, са иззети и 5000 лв. Тодор Шопов и синът му Димитър са стари познайници както на полицията, така и на прокуратурата и съда в Гоце Делчев. Бащата е осъждан за притежание на наркотични вещества и за хулигански прояви. 56-годишният мъж още от младиге си години се занимавал с наркотици и е злоупотребявал с алкохол. Вследствие на заболяване и претърпяна операция  момента той говори с апарат. През повечето месеци от годината син и баща Шопови се подвизават във вилата си, наречена „Гроба”, в местността Дикчан над Сатовча, където се предполага, че развиват основната си незаконна дейност.

Неведнъж в недалечното минало вилата на Тодор Шопов е била обект на  стрелби, следите от които и до ден-днешен се виждат по къщата. Това е вторят сериозен удар срещу разпространението на наркотици в Гоце Делчев за по-малко от месец. На 1 март неврокопските полицаи задържаха сина на петричкия депутат от ГЕРБ Димитър Танев – Крум, заедно с негов приятел от Петрич -27-годишния Иван Боринаров, с 440 г канабис в колата. Колата им „Фолксваген Голф“, управлявана от Иван Боринаров, бе приклещена на бензиностанция „Уно“, на изхода от града в посока Папаз чаир, където спрели да заредят. Служителите открили в купето чанта, в която имало канабис.

Двамата  петричани твърдят,  че чантата не е тяхна, и на този етап не са привлечени като обвиняеми. Баща и син Шопови обаче бяха привлечени за държане на наркотици с цел наркоразпространение  вчера следобед. Престоят им в ареста бе удължен до 72 часа от наблюдаващия прокурор Весела Стоилова.
Вчера в Окръжен съд – Благоевград бяха разпитани  свидетели по случая. В  понеделник ще бъдат разгледани и мерките за неотклонение в Окръжен съд.

Гоце Делчев се утвърждава като наркодепото на областта и последната акция го потвърждава. Очакват се още арести.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене