Три години разследват бой между двама шофьори пред полицията в Благоевград

Окръжен съд-Благоевград разпореди да бъде направено ново разследване на зрелищен екшън между двама шофьори на един от централните булеварди в Благоевград.

Грозната сцена се разиграла на 19 октомври 2014 година посред бял ден на булевард „Джеймс Баучер“ в областния център. По обяд мъж и жена пътували със служебен „Опел Зафира“, като на кръстовището при полицията колата им била засечена от джип „БМВ 320 Д“, управляван от А. Б.

В този момент, незнайно защо, водачът на джипа предприел преследване на опела. Беемвето започнало да засича лекия автомобил, да спира внезапно с риск от пътно произшествие на разстояние не повече от 30 сантиметра.

Уплашеният шофьор на опела се насочил към сградата на полицейската дирекция. Пътуващата жена слязла от колата и отишла да подаде жалба.

В този момент след тях спрял и джипът, като мъжът вътре сипел закани. Малко след това гонката продължила. На булевард „Джеймс Баучер“ двете возила спрели, за да изчакат зелената светлина на светофара. В този момент разбеснелият се бабаит от джипа слязъл и без причина счупил с крак дясно странично огледало на лекия автомобил. След  това с ръце изкъртил дясната предна чистачка. Другият водач не останал длъжен и ударил три пъти в лицето своя опонент.

За инцидента били уведомени служителите в 01 РУ „Полиция“, като двете  страни били отведени за изясняване на случая.

Районният съд прекратил производството с мотив, че липсва осъществен състав на престъпление по чл.325, ал.1 от НК. Окръжнте магистрати обаче са категорични, че събраните в хода на досъдебното производство доказателства не са били правилно преценени и направения извод е в противоречие със събраните доказателства. Това е довело и до постановяване на необоснован прокурорски акт, потвърден и от районния съд.

Именно затова делото се връща отново на прокуратурата за събиране на нови доказателства и за изясняване вината на участниците в пътния екшън.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене