Българи и македонци с обща изложба в Благоевград

За Първа пролет 20 картини ще подредят български и македонски художници във фоайето на Радио Благоевград. Благодарение на таланта на Пенчо Добрев, Валентин Ангелов, Мариана Маринова, Георги Драчев, Румен Дешев, Ива Йосифова, братята Александър и Владимир Таневски, Гоце Илиевски и Александър Белогаски ще оживее отново красотата на нашата община Симитли и македонската Делчево.

Експозицията ще се открие на 22 март, вторник, от 17:30 часа. Тя ще бъде кулминация и обобщаване дейностите на Сдружение „Хора и традиции“ – Брежани по проект за подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между двете общини. За първи път ще бъде представена  книгата на неправителствената организация – „Кулинарен календар“, която е с над 50 рецепти – автентични, традиционни и нови, от симитлийското село Брежани и македонския град Делчево.

Ще бъдат демонстрирани 30 възстановени национални носии. Прочутите Брежански баби ще приготвят вкусни традиционни пити и баници, гарнирани с пивка ракия и домашно вино.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене