Европейският младежки клуб в Хаджидимово и сдружение „Каузи и начинания” раздаваха мъдрости за Националния празник на България

европейски мл. клуб

Младите членове на Евроклуба към Информационния център на евродепутата Мария Габриел в Хаджидимово и техните приятели от сдружение „Каузи и начинания” продължиха родолюбивата инициатива „БГ мъдрост в действие” и на 3 март, раздавайки български народни мъдрости и откъси от емблематични художествени произведения. Флаерите съдържаха още имената на войници от дружините на българското Опълчение и революционери от български доброволчески чети в Руско-турската освободителна война.

Инициативата се проведе в рамките на тържественото честване в Хаджидимово на 136-ата годишнина от Освобождението на България. Програмата бе открита от мажоретния клуб към читалището в града и продължи с рецитал на стихове в изпълнение на учениците от СОУ „Никола Вапцаров”. Прозвучаха имената на героите, дали живота си за освобождението на Хаджидимово и околните села.

Евродепутатът Мария Габриел приветства гражданите на Хаджидимово с поздравителен адрес, който носеше послание за съхраняване на всичко българско и свято и запазване достойното място на България в Европа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене