Кървава вендета: Братята гастарбайтери Милионерите с канонада от куршуми застреляха 34-г. строител Кр. Сашов, почернената фамилия иска възмездие „глава за глава“

jena-stava-shef-na-kriminalna-policiq-v-blagoevgrad-47367

В присъствие на полицаи погребаха вчера 34-г. строителен работник Красимир Сашов от дупнишкото село Крайници, убит в съ­бота след вендета в ромския квартал. Роднините му искат възмездие за убиеца „глава за глава“.

Роми от Самоков, Дупница и от селото изпратиха в пос­ледния му земен път Красимир Сашов. Той е застрелян от упор от братята гастарбайте- ри, 45-г. Мартин и Румен Патови. Красимир остави две малки деца сирачета.

Скандалът в ромската маха­ла в с. Крайници започнал в петък вечерта в селска кръч­ма. Тогава възниква скандал между Николай Методиев и братата Мартин и Румен Патови. Румен Патов в разгара на скандала взима метална тръ­ба и удря в лицето 36-г. Нико­лай Методиев, който с тежка черепно-мозъчна травма е за­каран в „Пирогов“. От удара с тръбата носът на Николай е счупен, част от костта на но­са се е врязала в мозъка му. Негови близки съобщиха, че състоянието му леко се по­добрява.

В събота около обяд Краси­мир Сашов и още няколко ро­ми, сред които и баща му, ми­нават покрай къщата на брат­ята Мартин и Румен, по-извес­тни с прякора Милионерите. Те живеят и работят в Италия, сега са били в отпуск. Брат­ята са известни с буйния си нрав, с никого не общуват в селото.

В този момент от дома на Милионерите излиза цялата рода, въоръжена с брадви и камъни. Очевидци разказват, че Румен извадил пистолет и стрелял по Красимир, след то­ва пистолета взел братът Мар­тин. Двамата изпразнили един пълнител с 9 мм патрони. Част от куршумите попаднали в тялото на Красимир, който се свлякъл на земята. Баща му легнал върху него и се опитал да го запази от канонадата от камъни и куршуми. Той е с ра­на на главата от удар с камък.

След трагичния инцидент ромската махала е под поли­цейско наблюдение. Роднини­те на Красимир Сашов искат отмъщение „глава за глава“.

При първоначалния оглед на криминалистите станало ясно, че смъртоносните куршуми са изстреляни от 45-г. Мартин Патов и са уцелили Красимир в корема, което довело до раз­късване на вътрешните му ор­гани и до смъртта на младия мъж. Окръжен прокурор от Кюстендил разпореди постоя­нна мярка „задържане под стража“ за братята Мартин и Румен Патови, и сина на Ру­мен, 20-г. Мартин, който съ­що е участвал в кървавия ин­цидент.

Вестник „Струма“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене