Наше момче пред трансфер в роднината на футбола Англия

Роденият в Кюстендил Цветелин Якимов има шанса да се уреди с трансфер в Дагенам&Редбридж, който се състезава в еквивалента на „В“ група в България

21-годишният Цветелин е юноша в ОФК „Пирин“ (Благоевград). След фалита тогава на „орлетата“ се връща за кратко в частния кюстендилцски футболен клуб „Бузлуджа“, където прави първите си футболни стъпки, а след това преминава „Пирин“ (Разлог), където треньор е Иван Стойчев като заедно с него участва в епопеята за класиране на клуба от „В“ в „Б“ група. Проблем за продължаването на кариерата му като професионалист обаче се оказват претенциите на „Велбъжд“, където за кратко играе като юноша и тогава търсят пари, за да му издадат нужната бележка, без чието наличие той не може да бъде картотекиран. След провала на възможността за първи професионален договор той се връща във „Велбъжд“ и има мачове за тима в елитната група до 19 години, където е голмайстор, а малко по-късно се състезава и за отбора на „Германея“ (Сапарева баня).

През последвалите 2 години Цветелин Якимов има предложение от „Верея“(Стара Загора), където изкарва проби, но тогава до трансфер не се стига. Впоследствие спортистът работи като спасител на един доста известен и пълен с почиващи аквапаркове в Лимасол, Кипър и започва да играе и за АЕ „Закаки“, който е част от кипърската трета дивизия, което е първвата му чуждестранна авантюра.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене