СЕНЗАЦИОННА ОФЕРТА! ПОРЪЧАЙ ДВАТА ВУЛГАРНИ РОМАНИ „КЪРВАВА ВЛАСТ“ НА ЦЕНАТА НА ЕДИН – САМО ЗА 6 ЛЕВА! НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ОФЕРТАТА ТУК:

[vc_row][vc_column][product id=“72012″][vc_column_text]

V.StamenovСЕНЗАЦИОННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ! САМО В ТОП ПРЕСА!

ПОРЪЧАЙ ДВЕТЕ КНИГИ КЪРВАВА ВЛАСТ – ВУЛГАРЕН РОМАН НА ЦЕНАТА НА ЕДНА – САМО ЗА 6 ЛЕВА ПЛЮС ЦЕНА НА ДОСТАВКАТА ВЪВ ВСЯКА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА!

САМО СЕГА! САМО ОТ ТУК ИЛИ НА ТЕЛЕФОН: 0895 207 003

МОЖЕШ ДЕНОНОЩНО ДА ПОРЪЧАШ КНИГИТЕ НА ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ КЪРВАВА ВЛАСТ – ПЪРВА ЧАСТ И КЪРВАВА ВЛАСТ – ВТОРА ЧАСТ НА СЕНЗАЦИОННАТА ЦЕНА ОТ 6 ЛЕВА – ПЛЮС ЦЕНАТА НА ДОСТАВКАТА

НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ПОРЪЧАЙТЕ ТУК!

Когато чуя името на Веселин Стаменов, не просто се срещам за един смел мъж, създал медии като „Топ Преса“

Бранимир Събев

Бранимир Събев

– таблоидът на югозапада, разритал не едно и две гнезда на стършели и ядосал толкова много от силните на деня.

Сещам се и за може би най-безкомпромисния и директен съвременен български писател, който нарича нещата с истинските им имена, без да се бои от последствията. Както и трябва да бъде. Защото преди години неговият любим автор Христо Калчев казваше, че писателят трябва да бъде воин на своето време.

За който не е разбрал – Веселин Стаменов пише вулгарни романи. Да, точно така – продължава линията, започната от Христо Калчев. Главен герой е добре познатият ни топ-играч генерал Иван Милетиев – Козела. Вярно, вече доста възрастен вълк, ала все още може да хапе силно. Темата на първия том основно са врътките, които се правят с енергетиката в страната ни и стремежа на вечно гладните партии да налапат колкото се може по-голямо парче от баницата. А, да – и покорното въртене на опашка пред Русия.

Авторът на „Кървава Власт“ не залага в книгата на бесния, непредсказуем екшън. Нормално – целта му е друга. Въпреки че има и напрегнато действие, естествено, в случая силата на Стаменов е разкриването на гадните далавери, крупните авоари, изцедени от България и населението й и най-вече: мръсните ултрасложни схеми, в които са навързани български политици, руски олигарси, ченгета, мутри и внезапно навлизащи външни елементи. Гордиев възел, за който няма меч.

Във вторият том игрите по високите етажи на властта продължават с пълна пара. Случило се е немислимото досега: любимият ни герой от поредицата Иван Милетиев – Козела, вече е мъртъв. Мъртъв, ала е оставил наследник: Васил Станков – Акулата, който веднага се забърква в игрите на местно и международно ниво. Удивително е колко много интереси се сблъскват на малката ни национална територия – Москва, Вашингтон, Брюксел… Наглед бедната ни, ошмулена държава всъщност е баница, която все още има доста апетитни парчета, към които драпа кой ли не.

Освен родната енергетика, тема е и дърводобива, по-специално в Югозападна България, откъдето е Стаменов. Врътки за десетки милиони левове само там, кой знае колко общо са в цялата държава. А, да, и цигареният бизнес. Стари играчи, нови играчи, всеки срещу всеки, партиите хем се конкурират с другите партии, хем са разкъсвани от вътрешнопартийни борби, хем търсят съдействие от другаде: трети партии, бивши/настоящи мутри, чужбина. Стаменов е тънък познавач на игрите по високите етажи, определено е отлично информиран и знае за какво става въпрос.

12805746_10204905431707856_9041825188824703424_n

Легендарният генерал Козела е оставил освен наследник и… завет. Не говоря за най-малкия му син, разбира се. Говоря за солиден масив от информация, събиран през целия му живот. Информация, която може да помогне на някои хора и да съсипе живота на други. Всеки го търси, но къде ли е?

Благородно завиждам на всички вас, които тепърва ще прочетат тези чудесни книги, и не само – дълбоко ви уважавам. Защото, към книгите на смели български писатели посягат точно смели български читатели.

Бранимир Събев

Поредното признание за български автор с корени от югозапада. След като покори класацията за най-продавани книги на книжарница „Хеликон“, бестселърът „Кървава власт“ на нашия колега Веселин Стаменов бе включен в каталога на библиотеката в Станфорд юнивърсити САЩ. Един от най-престижните университети в света предлага творбата на Стаменов на своите студенти в графа „съвременни български автори“. Завиден успех за един млад писател, като се вземе предвид факта, че списъкът с български автори в библиотеката на Станфорд юнивърсити далеч не е богат.

Университетът „Леланд Станфорд-младши“, по-известен като Станфордския университет или просто Станфорд (Leland Stanford Junior University, Stanford University или Stanford) е американски университет в Станфорд, окръг Санта Клара, щата Калифорния. Официално отваря врати на 1 октомври1891 г.

ФАКСИМИЛЕ
Факсимиле от сайта на Станфорт юнивърсити – САЩ , показващ каталога в който е включена книгата „Кървава власт“. Както се вижда тя е в наличност.

Библиотеката „Грийн” е главната библиотека на Станфорд, в чийто каталог е и вулгарният роман на Стаменов.

Намира се на 60 км (37 мили) югоизточно от Сан Франциско в Силициевата долина в близост до магистрала 101 в района на Санфранцисканския залив.

173150_b
Първа корица на романа „Кървава власт“

Лиланд Станфорд, калифорнийски железопътен магнат и политик, основава университета през 1891 г. в чест на сина си, Лиланд Станфорд-младши, починал от коремен тиф два месеца преди 16-тия си рожден ден. Университетът изпитва финансови затруднения след смъртта на Станфорд старши през 1893 г. и след като много от кампусите били унищожени в следствие на земетресението в Сан Франциско през 1906 г. След Втората световна война Фредерик Терман (1900-1982) подкрепя предприемачеството сред преподавателите и завършващите с цел да се изгради напълно самостоятелна местна индустрия, която по-късно се превръща в това, което днес е известната Силициева долина.

Свързахме се с Веселин Стаменов за коментар по темата, който като никога прояви излишна скромност, отказвайки коментар с думите: „Приятно е, когато някой толкова престижен университет признава труда ти. Мога само да благодаря от сърце! Друго няма какво да кажа.“

ЕТО ЛИНК КЪМ КАТАЛОГА НА БИБЛИОТЕКАТА В САЙТА НА УНИВЕРСИТЕТА


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене