Заради хулиганско поведение Иляз Иляз от „Единство“(Дъбница) лишен от правото да играе футбол за 1 година

Това постанови ОС на БФС в Благоевград на поредното заседание на дисциплинарната си комисия на основание на чл. 25 от Дисциплинарния правилник

Съгласно разпоредбите на въпросния футболен документ санкцията се налага заради физическа атака срещу длъжностно лице, което се „премира“ с едногодишно лишаване от състезателни права и глоба до 6 хил. лева. Добрата новина е, че футболистът на „Единство“ се състезава в родната четвърта дивизия и има аматьорски статут, а това все пак му спестява паричната санкция. Иначе няма шанс той да се размине с драконовските мерки спрямо него, касаещи състезателните му праава.

Лишаването от състезателни права за играча на дъбничани бе следствие заради прекалено невъздържаното си поведение по време на двубоя срещу „Канина“(Гърмен) на 6 март, завършил 2:2. „Тогава още през първата част Иляз Иляз си позволи да удари съдията Андонов с шамар, за което справедливо получи червен картон,“ свидетелстват очевидци. Реакцията на футболиста на домакините е следствие от недоволството у от отсъждане на арбитъра.

Според футболните норми състезателят на „Единство“ няма да може да бъде използван поне 6 месеца, след които може да има обжалване от страна на клуба му, което обикновено води до съкращаване на наказанието наполовина. Иначе казано провинилият се ще може да играе отново през септември тази година, когато започва първенството.

По подобен начин бе решен най-пресният случай с вратаря на „Места“(Хаджидимово) Иван Симеонов, който бе одрусан за една година от ЗС на БФС заради физическа саморазправа със съдията Борислав Неннков на превърналия се в злополучен мач на тима му срещу „Рилски спортист“. Тогава страстите на стадиона в Самоков се разгоряха прекомерно в следствие на което отборът на хаджидимовци излезе демонстративно от терена, а преди това имаше скупчване на футболисти около главния арбитър. Оказа се обаче, че при създалата се суматоха по доклад на длъжностните лица се оказа, че стражът е ударил арбитъра. За това провинение играчът бе лишен от състезателни права за 1 г. Впоследствие обаче след изтичането на 6 месеца от отбора му обжалваха санкцията и той бе амнистиран.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене