Трифон фалирал преди смъртта си, Валя свали обявата за скандалния апартамент

Футболната легенда Трифон Иванов е бил фалирал преди смъртта си. Това показа проверка на „България Днес“ в имотното състояние на героя от САЩ ’94.

Всички недвижими имущества на железния защитник са продадени от него, за да погасява дълговете си, или ипотекирани и запорирани.
Трифон Иванов е дължал 1 036 566 лв. на различни институции, сред които Българска банка за развитие и данъчните. Развлекателният комплекс на Иванов в село Поликраище, който той управляваше чрез фирмата си „Триумф“, е обявен за продажба на търг в полза на кредиторите.

Под запор заради дългове е и негов имот в родното му село Горна Липница. Става дума за двуетажна монолитна сграда. Фирмата му „Триумф“ реално не е развивала дейност в последните години. Тя няма нито един лев приход, но за сметка на това е била със сериозни пасиви. Фирмата е запорирана от септемвери 2014 година заради дълговете на Иванов към различните институции.
Ипотекиран е и добилият скандална слава апартамент във Велико Търново. Той стана камъкът на раздора между дъщерята на Иванов – Галина, и последната му жена Валя. Причината е, че спътницата на Трифон обяви жилището за продажба в известен сайт за недвижими имоти. Това доведе до гневната реакция на Галя в социалните мрежи. Тя качи и снимка на джипа му, който продължава да се ползва от Валя.

„Ден втори след публикацията му за продаващия се апартамент на баща ми и неговия „собственик“ е премахнато бебешкото шишенце на дъщеря ми от гроба на тати заедно със свещта до него… Тате, прости ми“, написа Галя като допълнение.
Според нея апартаментът е прехвърлен на майката на Валя, за да може да бъде продаден. Проверка на „България Днес“ показа, че жилището е ипотекирано и запорирано. Иванов е взел за него кредит от известна банка, както и от самата Валя, с която последно е живял. Така сега жената има право заедно с банката да продаде апартамента, за да получи дължимите си пари. Това може да стане, ако финансовата институция и Валя се разберат помежду си. Вчера последната спътница на Трифон не вдигаше телефона си въпреки многобройните опити да бъде открита за коментар.
Все пак обявата за продажбата на жилището бе свалена от сайта. Това стана няколко часа след избухването на скандала около обявения за продажба апартамент. Преди това Валя искаше 90 000 евро за 4-стайния апартамент във Велико Търново.
В същото време дъщерята на железния защитник обяви, че не иска и стотинка завещание от баща си.
„Aз, Галина Трифонова Иванова, не съм тръгнала на война с никого за нищо… – написа тя във Фейсбук. – Не ми е необходима подкрепа… нито търся съмишленици в някакви виртуални борби за справедливост… не желая да бъда „медиен герой“ в какъвто и да било сценарий… нямам нужда нито от апартамент, нито от джип… не издирвам и стотинка завещаниe от баща ми!“
Дъщерята на Трифон Иванов добави, че няма да допусне името на баща й да бъде използвано.

„Аз, Галина Трифонова Иванова, никога ПОВЕЧЕ няма да позволя на никой да посегне, продаде или злоупотреби с вещи, имущества или постижения… на баща ми – продължава тя. – Аз, Галина Трифонова Иванова, съм част от онази тройка… не онази, която Вие сте виждали… не онази, която стои под името Трифон Иванов… аз съм част от онази тройка… за която баща ми ЖИВЕЕШЕ!!! Аз, Галина Трифонова Иванова, и двете ми сестри… това е тройката, която той остави след себе си… тройката, която остана и след 13.02.2016! Аз, Галина Трифонова Иванова, ще защитавам, пазя и почитам БАЩА СИ и всичко свързано с него, без значение къде живея… какви пари имам по сметката… колко хора следят профила ми… без значение дали ще изгубя или спечеля!!!“
Галя и сестра й Марина, които са от първия брак на Трифон Иванов, са получили от баща си апартамент в София. Той им е дарил жилище от 120 кв.м. в столичния квартал „Младост“ още през 2004 година. Сега могат да наследят като добавка и купищата дългове, които той има.
Близките и приятелите на Иванов са в потрес от скандала, който избухна по-малко от 40 дни от смъртта му. Бившите му съотборници и приятели отказват да коментират случващото се.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене