Жители на Добринище: Не искаме каравани за продажба на кафе в градинките!

Екипът на Топ Преса бе повикан в Добринище от Йордана Василева – председател на сдружението Инициативен комитет за опазване на историческите ценности на гр. Добринище.

Doc-1Госпожо Василева, защо се свързахте с нас, какъв е поредният проблем в Добринище?
– Поредният проблем в Добринище са трите каравани, които трябва да се сложат, върху зелените площи в центъра на Добринище. Населението на Добринище е възмутено от това нещо… Преди години, ние се борихме да се махне една каравана, която беше станала тоалетна, цялата улица смърдеше… Зелени площи се унищожават, а тук има достатъчно площадки за игра на децата не е нужно там да има каравани.

На какво мнение е кмета, не се ли вслушва в исканията на хората?
– Когато отидох при него и му зададох въпроса: Защо, тези каравани ще се слагат там? Той ми отговори: „Тези каравани ще се сложат там, за да може децата докато си играят, майките да им е близко да си пият кафето. А тук на същата улица има 13 кафенета от където може да се купи кафе.

Какво сте решили да направите, разбрах, че има подписка…
– Да, пуснахме жалба и след това решихме да я подплатим с подписка.

Колко, подписа са събрани?
– До сега са над 100 човека. Всеки, който се е подписал е възмутен от това, което се случва. Възмутени са и от реакцията на кмета. В разговорът ни с него, той каза, че за това Добринище не върви, защото ние сме били все против новите неща. Аз мисля, че новости да се унищожават тревни площи, това не е ново, а унищожение на екологията на Добринище? Това са единствените останали зелени площи. Вчера наблюдавахме градинката, времето беше хубаво и люлките и пейките бяха заети от майки с деца и възрастни хора.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Doc-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене