Полицията разби сборище за боеве на кучета край Банско, 10 животни от елитни породи са иззети

Полицията разби сробище за боеве с кучета край Банско. Незаконната арена се е организирала във фермата за животни на братята Радослав и Николай Тодеви от планинския град.

Тази сутрин униформените служители под надзора на прокуратурата са атакували фермата, пред която имало паркирани десетки автомобили на хора, чийто кучета са участвали в битката, както и на зрители.

„Нашата информация е, че са предотвратени боевете с кучета. Наш екип с лекар е бил извикан, за да прегледа животните дали нямат рани от боевете и да ги транспортират в приют, най-вероятно в Благоевград. Става въпрос са десетина кучета от едри породи, сред собствениците им е имало бизнесмени от региона и дори чужденци”, казаха служители на Фондация „Четири лапи”.

Във фермата е имало и доста зрители, които искали да наблюдават ожесточените схватки.

Стопанството се намира на територията на община Банско, край пътя от курорта за разложкото село Баня. Собствениците на кучетата – бойци са закарани в районното управление на полицията за разпити. Животните са иззети и ще бъдат конфискувани.

Стопаните на фермата също са отведени за разпит. Сред помещенията за крави имало и няколко клетки за бойни кучета. Радослав е на 45 години, регистриран е като земеделски производител, отглежда дребен рогат добитък, както коне, магарета, мулета и катъри. 50-годишният Костадин също е земеделски производител, който отглежда едър рогат добитък – крави.

От полицията и прокуратурата отказаха коментар. „Все още на място текат оперативно-следствени действия, не са повдигнати обвинения на никой. Но работата ни за документиране на случая продължават, предстоят още разпити”, лаконични бяха от двете институции.

www.ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене