Банско с 2 победи от 3 мача

Голове на двама от новодошлите в Банско донесоха втората победата срещу „Оборище” (Панагюрище) с 2:1 и задържаха тима в първата петица с актив от 32 т.

Домакините стигнаха да успеха, след като през първата част заедно със съперника се разузнаваха и имаше повече позиционна битка. Това обяснява и по-малкия брой на головите ситуации пред двете врати. За „козлите“ пропуски пред противниковата голлиния направиха Илия Мунин и Борислав Хазуров. За гостите Георги Нетов и Ели Маркес изчерпаха всичко по-интересно до 40-та мин., след което в минутите до почивката банскалии изпуснаха 3 голови ситуации. На два пъти близо до отбелязване на попадение бе Антонио Ласков, а веднъж Красимит Илиев.
След почивката хората на Иван Атанасов продължиха да бъдат по-настойчиви в действията си, което се увенча с успех в 56-та мин. когато от фаул Антонио Ласков насочи топката под стената на гостуващия тим и откри.

антонио ласков

В 84-та мин. дебютиралият с екипа на новия си тим Благой Родов добре продължи топката къмПетър Лазаров, който успя да надбяга защитата на съперника и я прати в долния десен ъгъл за 2:0. Три минути по-късно след центриране в наказателното поле на „козлите“ вратарят Александър Стоянов изпусна наглед безобидна топка и там Никола Иванов отбеляза за 2:1.
„Знаехме, че ни предстои тежък мач срещу отбор, който е добре комплектован. Естествено, че разузнахме тима на нашите гости и бяхме готови за истинска битка. Доволен съм, че ние успяхме да я спечелим. Доволен съм от всички наши футболисти, включително и от тези, които играха като сменници на футболистите, които отсъстваха. Показахме воля, показахме характер и спечелихме, макар че за малко да си усложним нещата след наша грешка. Все пак никой не трябва да обвинява Александър Стоянов, защото на всеки се е случвало да сгреши,” каза след мача старши треньорът на Банско Иван Атанасов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене