Работник от фирма в петричкото село Капатово преби жестоко колега с бухалка, съдът му даде 1 година условно

За счупена лакътна кост и кръв в гръдната кухина, бияч от „Био агро фуудс-2000“ ООД, с. Капатово с 1 година условна присъда с една година изпитателен срок

Бияч от фирма „Био агро фуудс-2000“ООД в петричкото село Капатово, бе осъден на една година условно с една година изпитателен срок, от Районен съд- Петрич. Осъдителната присъда може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Благоевград в 15–дневен срок от днес.

одсъдимият Венцислав Х., роден в гр. Сандански, но с постоянен адрес в столицата в ж. к. “Сердика“, и с настоящ адрес в село Капатово, е неженен, неосъждан досега, със средно образование, и работещ във фирма „Био агро фуудс-2000“ ООД, със седалище в петричкото село Капатово.

Петричкият съд го призна за виновен, в това, че на 25.03.2014 година, около 17.30 часа, в землището на с. Капатово, в местността „Племните„ е нанесъл с бухалка средни телесни повреди на колегата си от фирмата Сашо М. от гр. Доспат. Вследствие на ударите с тъп предмет, пострадалият е претърпял излив на кръв и въздух в дясната гръдна кухина, което му е причинило разстройство на здравето му.

Освен това той е бил и със счупена дясна лакътна кост, което е довело до трайно затруднение в движението на горен десен крайник, за срок по-голям от 30 дни. Това е основанието на съда, да признае побойникът В. Илиев за виновен по чл. 129, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК и да му наложи наказанието – лишаване от свобода за срок от 1 година условно с една година изпитател срок.

Сашо Айвазов в качеството му на граждански ищец, ще получи като обезщетение и сумата от 10 000лв от подсъдимия в случая В. Илиев. Той се задължава от съда да изплати и адвокатския му хонорар в размер на 800лв, както и сумата от 828 лв. разноски по делото, и сумата от 400 лв., представляваща държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, както и по сметката на ОД на МВР Благоевград сумата от 80 лв. разноски по досъдебното производство.

Валентин Герчев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене