Благоевград отново има денонощна аптека

Нощните дежурства в аптека „Марешки“ в центъра на Благоевград са възстановени и гражданите вече могат да разчитат да си купят нужните лекарства във всеки един момент, когато им се наложи.

Две поредни проверки на аптеката на ул. „Арсени Костенцев“ в центъра на града направиха инспектори от Комисията за защита на потребителите по сигнала, подаден миналия месец от вестник „Струма“, че фармацевтите подвеждат клиентите близо два месеца с обявено 24-часово работно време, което обаче през нощта не се спазва.

Инспекторите обясниха, че първата им проверка потвърдила изнесените във вестник „Струма” факти, оказало се, че заради колега в болнични нощната смяна оставала непокрита. От аптеката поели ангажимент да вземат мерки и да не подвеждат гражданите, дни по- късно повторна ревизия на Комисията за защита на потребителите констатирала, че нощните дежурства вече са подновени, съобщиха проверяващите.

Както вестник „Струма“ писа, цялата община Благоевград се оказа без денонощна аптека, след като единствената, обявила работно време от 0 до 24 ч. – „Марешки“, затваряше преди 21.00 ч. Проблемът нямаше да е драстичен, ако за промяната, макар и временна, фармацевтите надлежно бяха уведомили клиентите си с допълнителна табела, указваща новото работно време на обекта, но те не бяха го направили и така подвеждаха гражданите.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене