Облачен вторник с краткотрайни превалявания в Югозапада

облачно

Днес облачността ще е по-често значителна и на много места ще превалява дъжд. Преди обяд на места в низините ще има мъгла. Над югозападната половина от страната преваляванията временно ще спрат и облачността ще се разкъса. По-късно отново ще се заоблачи и през нощта срещу сряда от югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, в планините – от сняг. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури между 6° и 11°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 12°, а минималната 2°, за Банско 12°/5°, Разлог 12°/5°, Дупница 11°/2°, Кюстендил 12°/2°, Перник 11°/2°, Гоце Делчев 13°/6°, Сандански 16°/8° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 15°, а минималните до 6°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

В планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Временно намаления на облачността ще има над югозападните райони. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от юг, югоизток. Максимална температура на 1200 м.н.в около 5°, на 2000 м около минус 1°.

По Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява слаб дъжд, повече в северната част. Ще духа умерен вятър от изток, североизток. Максимални температури 7-10°. Температурата на морската вода е 5°-7°, а вълнението ще е около 3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене