Елена Папалюговa, Валентина Червенкова и Кристина Балтаджиева от ПМГ „Яне Сандански“ са победителите в конкурса за есе върху книгата „Извън хватката на Хитлер“

На 8 март 2016 г. в Актовата зала на ПМГ „Яне Сандански“ бяха излъчени победителите в ученически конкурс за есе върху книгата на професор Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер“. Конкурсът бе организиран по повод 73 години от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Негов организатор бе г-н Яков Джераси, директор на фондация „Израел – България“, която се занимава с благотворителна, образователна и социална дейност, съпредседател на Израелско-Българския институт и наш специален гост на мероприятието.

Г-н Яков Джераси сподели своето вълнение от високото качество на разработките на отличените ученички. Гордост за нашето училище са победителите: I място – Елена Папалюгова – 11б клас, II място – Валентина Червенкова – 12б клас и III място – Кристина Балтаджиева от 11г клас. Те впечатлиха журито с оригиналния си подход и творческа интерпретация на избраната тема. Специални поздравления г-н Джераси отправи и към Директора на ПМГ „Яне Сандански”, г-жа Елка Божикова, за високото качество на подготовка на учениците и връчи грамоти както на победителите, така и на всички 19 участници в конкурса.
Вълнуващо за всички присъстващи бе музикалното изпълнение на Любка Ангелинина и Елиана Ципарова от 10а клас, които изпълниха песента „Хубава си моя горо“.
Директорът на ПМГ, г-жа Елка Божикова, поздрави всички участници в конкурса за доброто представяне и им пожела да запазят ентусиазма и желанието си за участие в конкурси и да печелят нови награди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене