Одобрен е проект на община Гоце Делчев за ремонт на детската градина в с.Корница

С решение №1/25.02.2016 г., Управителният съвет на Проект “Красива България” одобри проекта на Община Гоце Делчев “Преустройство на котелно, въвеждане на възобновяеми енергийни източници и външно саниране на ЦДГ „Щастливо детство“ – с.Корница, община Гоце Делчев”.

Предвидени са дейности по полагане на топлоизолация на външни стени и таванска плоча, подмяна на част от прозорците и вратите с PVC дограма и двоен стъклопакет, доставка и монтаж на нов котел работещ с пелети, въвеждане на нова система за автоматизирано управление на котела, изграждане на соларна инсталация за топла вода за санитарни нужди и кухня, монтаж на бойлер 500 л.

Сградата на детската градина е построена през 1977 г., а общата й разгъната площ е 1 350 м2. В нея се обучават 135 деца от 3 до 6 – годишна възраст от селата Корница и Лъжница. Осигурена е заетост на персонал от 20 човека.

Стойността на проекта e 244 222 лв., при финансиране от Проект „Красива България” в размер до 99 984 лв. и съфинансиране от Община Гоце Делчев до 144 238 лв.

След изпълнението на предвидените енергоспестяващи мерки по проекта, се очаква намаляване на енергопотреблението в сградата и подобряване на условията в детската градина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене