Банско иска камери и полицаи на улица-убиец

Банскалии настояват за монтирането на видеокамери и полицейско присъствие на улица „Глазне“, където вчера нелепо загуби живота си 30-годишната тяхна съгражданка Наталия Тинчева. Жената спира, за да купи цветя от цветарския магазин, когато е смазана до колата си от лек автомобил „Ауди“, шофиран от 26-г. мъж от Бургас. Младата жена загина на място. Водачът на аудито и 25-г. му спътник са ранени и закарани в болницата в Разлог.

След трагичния инцидент хората в Банско настръхнаха и призоваха за спешни мерки за ограничаване на скоростта по правата пътна отсечка, която е с дължина над 2 километра. Кметът на общината Георги Икономов организира спешна среща тази сутрин от 10,00 часа в кметството с органите на реда. Той вече е поискал монтирането на видеокамери. Очаква се и засилено полицейско присъствие в района на улица „Глазне“ която минава и пред сградата на полицейското районно управление. Ще се обсъди възможността за поставянето на изкуствени неравности, увериха от КАТ.

„Искам да се промени категорията на полицейското управление, за да се назначат още служители. За зимния сезон поемаме издръжката на над 10 полицаи, които идват от други населени места. Но явно и това не е достатъчно. Призивът ми е всички да променим съзнанието си, да караме разумно и да пазим живота на другите“, сподели градоначалникът на Банско.
standartnews

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене