„Лудогорец“ е шампион на 75%, но „Пирин“(Благоевград) ще играе за победа срещу него!!!

Това определи старши треньорът на „Пирин“(Багоевград) Наджи Шенсой преди двубоя срещу „орлите“, които ще гостуват в най-големия град на югозапада в мач от 24-я кръг на „А“ групата 

Мачът ще се играе в съботния следобед с начален час от 16.30 с поверен на съдията Станислав Тодоров и както всеки мач се явява финал за „орлетата“, които продължават да търсят класиране преди Монтана и избягване на евентуален бараж за оставане в елита.

Преди този мач резонно хората на Георги Дерменджиев са определяни за аутсайдер, макар че са домакини, което е нормално с оглед на разликата в класите и класирането на двата тима. Настоящите шампиони са на върха със солиден аванс от точки пред преследвачите си и вероятно за пети път ще вземат титлата в страната. Това според треньора на „Пирин“ Наджи Шенсой може да се окаже предимство за отбора му, за който призна, че и точка срещу разградчани ще бъде успех. Той обаче показа оптимизъм, след като отборът му инкасира загуба с 0:3 на своя стадион, но след това демонстрира форма и финишира с нулево реми при визитата в Разград, с което показа, че печеленето на точки от „Лудогорец“ не е нещо невъзможно. Наставникът на благоевградчани определи като най-голям проблем пред тима му отсъствието на Александър Башлиев. „Той бе най-добрият ни футболист на лагера в Турция, важен човек в схемата ни е. Въпреки че тренира наравно с другите, за съжаление ще пропусне този мач. До последно под въпрос за срещата ще бъде и Мартин Тошев“, обяви Наджи Шенсой на редовната си пресконференция преди мача от поредния кръг.

александър башлиевПроблемите от кадрово естество от своя страна ще отворят място за заместници като Костадин Дяков, който да заеме място на позицията на Александър Башлиев. От друга страна за първи път след подновяването на сезона в групата за мача ще попадне вратарят Веселин Ганев, което породи внимание за титулярния статут на Красимир Костов, който до момента бе безспорният номер едно на поста. Това обаче бе отхвърлено от косовския наставник на „Пирин“, който обяви, че независимо от допуснатите грешки, младият вратар на „Пирин“ няма да бъде със снето доверие.

красимир костовНай-вероятно един от героите в мача срещу „Ботев“(Пловдив) миналия уикенд Маркиньос няма да играе като титуляр заради все още ненаваксаните пропуски в подготовката му заради травмата през зимната пауза.

маркиньосЛично треньорът и ръководството на благоевградчани призоваха своите привърженици за по-голяма сдържаност по трибуните, след като Дисциплинарната комисия предупреди тима за лишаване от домакинство и го глоби с 3000 лв.заради поведението на ултрасите.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене