Под ударите на спец. службите! Македонец върти бизнес със сънародниците си в Петрич, обещава българско гражданство срещу пари

Регистрира на петрички адреси по десет души на веднъж, ченгетата от ДАНС по петите му

Македонски гражданин от Струмица, който е с двойно гражданство и има всичките права като всеки български гражданин, е в основата на сериозен бизнес с регистрацията на сънародниците му на адреси в Петрич с цел придобиване на българско гражданство.

Българо-македонецът попадна под ударите на нашите служби, разработвайки го отдава. Те останали изумени от мащабната му бизнес програма, която развивал с регистрацията на желаещи от съседната държава да станат български граждани. Македонецът се явявал като посредник в записването и събирането на документите им, след което следвала и регистрацията в петричкия отдел на общината –ЕСГРО. На всеки желаещ македонец от гр. Струмица и региона, той осигурявал постоянен адрес на пребиваване в Петрич. Той предлагал по 50 лв и на петричани, които са съгласни да предоставят жилищата си, фиктивно, като дом на бъдещите български граждани, това се коментира усилено в Петрич. Според запознати, за услугата той вземал сериозни суми.

Давал по 50 лв .на предоставящият жилището си за него прибирал останалата сума.Бизнесът, е супер, за размерите на район като Петрич. Като се има предвид, че всеки ден желаещите да придобият българско гражданство и да искат да станат членове на ЕС, за да пътуват безпрепятствено в рамките на общността от съседната ни страна се увеличават, приходите на заетите с тоя бизнес никак не са малко. По оперативна информация, последният който се е възползвал от услугата на македонеца е петрички бизнесмен, предоставил срещу заплащане адреси в южния град. Вчера агенти на ДАНС бяха в Петрич за проверка на адреси, за които има постъпила оперативна информация, че там живеят кандидат-български граждани, за което struma.com съобщи.

 

Вяра Митева/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене