Топ Преса: „Малка история“ за един треньор по ски и срутената му къща

1

Тодор ТОДОРОВ

Треньорът на детския отбор по ски в гр. Якоруда Светослав Похлупков, когото много хора в този град уважават заради това, което прави за децата, е на път да се откаже от благородната си дейност. Причината е свързана с действия на кмета и на други служители на Община Якоруда, довели до бутането на къщата на майката на Светослав в града. Освен кметът, отговорност за това носят и главният архитект на общината и една служителка, Зоя Месьова, която веднага
след стъпването си на общинска длъжност като експерт издала свидетелства за търпимост на нейни незаконни строежи в имота на Похлупков. Общината е трябвало да издаде свидетелство за търпимост и за имота на Светослав, но не издава такова. Кметът му казал, че го били подвели, и до последно обещавал, че нищо няма да се случи с къщата и гаража към нея, но срутването е факт. Без това свидетелство съдът решил, че къщата и гаражът са сринали. В бутнатия гараж към къщата Светослав Похлупков е държал ските на децата, които е тренирал. За този гараж, за къщата и дори за плевня в този имат са плащани данъци в продължение на години. Така че известна вина за случая вероятно има и съдът.

2

3

4

Това може би е една „малка история“ за неправда от страна на нечестни служители, но от подобни „малки истории“ България се е превърнала в държава, която върви все по-надолу.
Светослав казва, че има къде да отиде, че никога не е бил по материалното, но не може да прости затова, че кметът на града го е лъгал в очите.
Децата на Якоруда обаче къде ще отидат, при кой треньор, който да прави за тях и невъзможното, за да ги тренира, да им осигурява екипи и спонсори, и да ги праща на републикански първенства? Още повече, че около шестхилядното градче Якоруда само за миналата година е било напуснато от около 350 младежи. В малкия планински град не са много нещата, които могат да задържат младите хора.
Ето какво пише на 19 март на стената си във Фейсбук Светослав Похлупков:
Никога не съм писал или злословил срещу Якоруда или нейната управа. Винаги съм премълчавал факти и съм гледал да отбележа най-хубавото, което се случва тук. Към днешна дата (18.03.2015 г.) съм сърбал попарата в обвинения, че съм кметски наместник и съм защитавал кмета, а за хората, дето ме винят, ВИЖТЕ какво ми се случи след повече от 25 години с гаража и 16 години с дървената лятна кухня и градинка, оставени ми в наследство от майка ми!

6

Вижте какво сътвори на 18.03.2015 г. ДНСК с Община Якоруда с кмет Нуредин Кафелов, главен архитект Ангел Мунев и основната виновничка за случилото се, експерта Зоя Месьова, която използвайки служебното си положение – при влизането си в длъжността издава веднага свидетелства за търпимост на нейните незаконни строежи в имота ни. А мен ме атакува… като незаконен, като се има в предвид, че съм плащал редовно данък…
СРАМ И ПОЗОР!
Аз има къде да отида и ще остана в сърцата на децата, дето съм ги научил на нещо и съм им дал от моя залък… А тези… ще останат в историята за съжаление с тази мизерия, дето сътвориха… Защо след 25 години смяна на кметове и правителства това не стана, а стана сега… какво стана с тази Якоруда, откъде тази злоба..?
Ще продължа да качвам снимки от идиотщините, които се творят… Ако нещо ми е ОБИДНО, ТО Е ЛЪЖАТА В ОЧИТЕ, КОЯТО КМЕТЪТ МИ НАНЕСЕ! Аз не предприемах мерки, доверявайки му се ДО ПОСЛЕДНО!! СЛЕД ТОВА МЕ ПУСКАШЕ НА ЗОЯ МЕСЬОВА… НЕ МИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛНОТО, РАЗБЕРЕТЕ – АЗ СЪМ ДУХОВЕН ЧОВЕК И ПАРИ ВИНАГИ МОГА ДА ИЗКАРАМ…
Деца, няма да ВИ забравя, но аз съм дотук с Якоруда!
Благодаря.“.
„Онзи ден изкарах Мариан Асьов на Републиканско по ски на Боровец за купа Попангелов, таман исках да му направя клип и звъни телефонът, всичко отиде на вятъра, защото снимах с телефона. Обаждат се, че трябва бързо да съм в Якоруда, че ще ме бутат… Кое е по-важно за мен – състезанието или, че някоя метреса ще ме бута…?“, споделя още Светослав в социалната мрежа.

Желаем искрено на Светослав Похлупков да получи все някой ден възмездие за това, което го е сполетяло, както и подкрепа от всички граждани на Якоруда, които биха искали хора като него да продължат да помагат за развитието на техните деца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене