ВИДЕО: Хиляди благоевградчани отбелязаха заедно 138-годишнината от Освобождението на Родината

Хиляди благоевградчани и гости на града се събраха на площад „Македония“ в областния център и отбелязаха заедно 138-годишнината от Освобождението на България.
Пред тях на сцената излезе кметът Атанас Камбитов, който честити националния празник на своите съграждани. По думите му, за трети март има една единствена дума – Освобождение , и ако добавим още нещо ще бъде признателност, смелост, храброст, патриотизъм.
Той допълни, че в историята на страната ни има дати и дати. Едните са дати-събития и дати – преломи. Категоричен е, че всеки дебат около Освобождението е гавра с паметта на освободителите.
Преди това той, заедно с областния управител Бисер Михайлов и представители на политически партии, културни институции и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на майор Орлински, намиращ се пред входа на стадион „Христо Ботев“.
Венци и цветя бяха положени и на паметника на Гоце Делчев в Благоевград, а Неврокопския митрополит Серафим отслужи света литургия в памет на героите, дали живота си за свободата на страната ни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене