ВИДЕО: С песни и танци Благоевград посрещна Баба Марта

Десетки усмихнати деца заедно посрещнаха Баба Марта в Благоевград днес. На площад „Македония“ малчуганите, с помощта на преподаватели от Центъра по изкуствата, изработиха уникални мартеници украшения. Сръчните дечица на Благоевград разказаха на Баба Марта какво знаят за мартеничките, за символиката на белия и червения конец, и зарадваха старицата, която обеща да ги дари със здраве, много щастие и слънчеви дни. 

За празничното настроение на всички пък се погрижиха десетки деца от школите по изкуства в града. Община Благоевград бе подготвила богата празнична програма в която участие взеха децата от танцово студио „Божана”, танцова формация „Астра” и денс център „Дежа Вю” към Младежки дом- Благоевград, както и детска фолклорна група „Бисери” при Център по изкуствата, с ръководители Даниела Богданова и Надежда Стоицова.

Празникът продължи с изпълнения на самодейци от групите към Народно читалище „Никола Вапцаров“, които днес отбелязват Деня на самодееца – празник,  обединяващ хора с различни професии, социален статус, възраст и пол, всички, водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене