Двама неврокопчани замесени при разгрома на ЦСКА над „Септември“(София) с 8:1


31-кратните шампиони на България постигнаха очаквана 18-а поредна победа над обезкръвения състав на столичани. Костадин Хазуров реализира хеттрик за „червените“ и единолично оглави листата на реализаторите в югозападната „В“ група и своя отбор. Бившият футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Николай Николов стана автор на почетния гол за гостите

николай николов

Николай Николов отбеляза почетното попадение за „Септември“

„Армейците“ разгромиха „Септември“, но допуснаха своя първи гол на „Българска армия“. Той се оказа общо втори във „В“ група от началото на сезона, след като през есента червения вратар за първи път преодоляха играчите на „Вихрен“(Сандански). В този мач силно присъствие показа роденият в Гоце Делчев нападател на домакините Костадин Хазуров, който реализира хеттрик.
ЦСКА започна ударно срещата и поведоха още в 18-та секунда, когато Момчил Цветанов даде преднина на тима си с хубаво попадение от волле. Само 8 мин. по-късно Костадин Хазуров удвои резултата, а в 15-та цирфровото изражение на светлинното табло придоби класически измерения, след като бившият футболист на Банско, Любимец“ и „Берое“(Стара Загора) Самир Аясс преодоля за трети път противниковия страж, след като засече топката с глава. В последната минута на първото полувреме съдията Станимир Тренчев отсъди дузпа в полза на „Септември“. Зад топката застана друг неврокопчанин на терена – Николай Николов, който стреля точно и намали на 1:3.
Головете продължиха да падат на ст. „Българска армия“ и след почивката като само 5 мин. след нея Костадин Хазуров отбеляза втория си гол в мача инаправи резултата 4:1. В 55-та мин Самир Аясс също се разписа за втори път, след като отбеляза красив гол след центриране на Александър Александров. В 70-та мин. бе отсъдена втора дузпа в мача, но този път за ЦСКА, изпълнена точно от Николай Цветков, който покачи на 6:1. „Червените“ продължиха да атакуват и пропуснаха още няколко положения да направят резултата още по-изразителен. Най-чистото от тях се откри пред Момчил Цветанов, който уцели греда. Той обаче поправи грешката си в 87-та минута разписвайки се за 7:1. Минута преди края неврокопчанинът Костадин Хазуров оформи своя хеттрик и оформи крайното 8:1.
ЦСКА е абсолютен лидер в Югозападната „В“ група с пълен актив от 54 точки. Септември е 6-ти с 32. В следващия кръг ЦСКА гостува на „Чепинец“, а „Септември“ ще има възможност да се реваншира срещу „Германея“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене