Самоковлията Красимир Анев показа класа на европейското по биатлон в Тюмен

Биатлонистът ни бе два пъти в топ 15 на най-силния форум на Стария континент

28-годишният скиор успя да се нареди сред най-големите на европейското първенство в Тюмен. В руския град той стана 13-и в преследването на 12,5 км и се нареди на 11-а позиция в масовия старт на 15 км.

Българиът показа сериозен прогрес, след като допусна само една грешка на огневия рубеж във второто състезание и бе с едно от найпдобрите времена след последната стрелба, след която показа 6-о време. Това обаче се оказа недостатъчно, след като умората във финалните метри натежа и той в крайна сметка излезе извън десетката на 55,9 секунди от победителя Флориан Граф (Германия).

Финалният резултат от представянето на Красимир Анев обаче може да бъде определен като едно сериозно постижение, тъй като в шампионата конкуренцията бе доста силна, а в топ 20 личаха имената на куп доказани спортисти, сред които Антон Бабиков и Алексей Слепов от Русия, Хавард Богетвайт и Хенрик Лабе-Лунд от Норвегия, Флоран Клод от Франция.

По-добри изяви имаше съотборникът на Краси – Владимир Илиев, който стигна до трето постижение с 38:29,0 мин., след като допусна да бъде изпреварен само от шампиона Граф и от подгласника му Ярослав Соукуп (Чехия).

Нашите момчета, както и повечето състезатели заслужават поздравления, след като състезанието протече при температурни стойности, които бяха близо до нулата. Това доведе до промяна на снега и много тежко каране, което изисква далеч по-сериозни физически усилия от страна на всички по трасето в руския град, където протече европейското първенство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене