Банско взе първи успех при новия треньор

„Козлите“ дебютираха под ръководството на Иван Атанасов с успех – 2:1 срещу „Ботев“(Гълъбово) при старта на пролетния полусезон

банско

Домакините стартираха мача от 18-ия кръг за първенството на „Б“ група на стадион „Свети Петър“ по-добре и до края на първата част на срещата демонстрираха по-продуктивна игра.
След няколко опасности след първия съдийски сигнал се стигна до 18-та минута, когато Георги Фикийн влезе опасно в наказателното поле, където опита да прехвърли вратаря на „Ботев“ Мирослав Радев, който изби кълбото, а дебютантът Христо Кирев с ефектна задна ножица откри резултата при добавката.
Атаките на домакините не спираха и след 6 мин. след хубав пробив по левия фланг, Георги Фикийн подаде към Костадин Слаев, който в „стил Меси“ надбяга защитата на гостите и хладнокръвно опъна мрежата зад Мирослав Радев за 2:0. Пропуски до края на първата част на срещата за домакините направиха Боби Хазуров и бившият му съотбоник в „Пирин“(Гоце Делчев) Петър Лазаров, които очи в очи с вратаря Мирослав Радев не успяха да го преодолеят.

банско 4

След почивката старши треньорът на „Ботев“ извърши три смени, които се оказаха добри и обърнаха развоя на събитията на терена с игра коренно различна от тази през първата част на двубоя. В 70-та минута Йордан Лечов от домакините направи грешка и при опита си да противодейства повали откъсващия се Любомир Александров, за което логично главният съдия Ангел Баялцалиев логично му вдигна директен червен картон. С човек по-малко футболистите на Банско се браниха дружно, като в 85-та минута след центриране в наказателното поле на „козлите“ защитата сгреши и Емил Иванов с глава изпрати топката в мрежата зад Александър Стоянов намали на 2:1. В даденото 4-минутно продължение Петър Тошев и Георги Кирилов имаха възможности за гол, но вратарят на домакините показа отличен рефлекс и не позволи резултата да бъде променен. Борислав Хазуров пък пропусна за своите да вкара трети гол и да убие интригата останал очи в очи със стража на гълъбовци.

Преди мача отбора почетоха с едноминутно мълчание в памет на починалите наскоро Трифон Иванов, бившият национал и защитник на „Левски“ от 60-те години Иван Здравков, бившият съдия и член на СТК футболните съдии Любчо Славчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене