Китайци купиха права за световната купа в Банско

Централната китайска телевизия CCTV e заявила пряко предаване на световната купа по сноуборд в Банско на 3, 4 и 5 февруари, стана ясно по време на откриването на сезона в топкурорта на България.

d

Официалният старт бе даден на площада в планинския град от министрите Николина Ангелкова и Красен Кралев, кмета Георги Икономов и шефа на федерацията по ски Цеко Минев.

Бившият президент на „Левски“ Томас Лафчис пък призна, че негови приятели от САЩ се интересували много живо от курорта, след като го видели по време на стартовете от световната купа по ски.

„Много съм изненадан от условията. Сутринта, като се събудих, не можах да повярвам на очите си. В момента тук е по-добре от Алпите“, категоричен бе олимпийският шампион в спускането от Солт Лейк Сити Фриц Щробъл. Знаменитият австриец за първи път стъпи в България.

„Обещавам да се върна, ако в Банско има отново световна купа. Тук сте готови и за финали за световната купа“, заяви още Щробъл.

„От 11 години съм в Банско за откриването. Толкова хора по пистите не съм виждал. Условията са фантастични. Радвам се, че така започваме. Означава, че ще направим нещо хубаво. Толкова бе студено сутринта, че си обещах, ако имам следващ живот да бъда състезател по плажен волейбол“, пошегува се 5-кратният носител на световната купа Марк Жирардели.

d

d

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене