Джихадисти готвят атаки на спортни събития в Европа!!!

Тази новина гръмна от публикация на авторитетния вестник „Дейли Стар“, който твърди, че има сценарий за това

Според изданието терористите под прицела на мащабни спортни мероприятия, сред които и кървави планове относно „Евро 2016“. Футболният форум ще се проведе това лято във Франция, където преди няколко месеца ислямисти потопиха обществото в кръв.

Според изданието под прицела на терористите са и други спортни мероприятия в Европа, но също така и в САЩ.

Според експерти вместо да търсят по-скъпи алтернативи за реализиране на своите пъклени планове Ислямска държава е насочила вниманието си към далеч по-евтините възможности, за да атакува препълнените стадиони. Става дума за това, че вниманието им е насочено към достъпни за всички управляеми дистанционно летящи апарати, т.нар. дронове, които могат да бъдат закупени от почти всеки магазин или интернет и са в състояние да пренасят до 10 кг взрив. Техните възможности са били изпробвани в Сирия и Ирак, където вече се провеждат такива полети.

Смята се, че атаките могат да бъдат извършени както от спящи клетки на Ислямска държава в Европа, така и от индивидуални играчи. Освен това стана ясно, че Ислямска държава се намира в съревнование с другите и терористични събратя. Заради въпросната директна конкуренция с Ал Кайда идеята на сценаристите е да се търсят максимално количество жертви, които естествено да са граждани на Запада.

дрондрон 1

Дроновете са идеално средство за терор, защото са почти невъзможни за спиране. А евентуален опит да бъдат обстрелвани почти сигурно би довел до косвени жертви. Като успокоение за феновете може да служи фактът, че според британските медии атентати по стадиони се планират от повече от десетилетие, но досега няма успешен удар.

Ефектите от използването на дрон по време на спортна проява се видя съвсем скоро – по време на евроквалификацията между Албания и Сърбия, когато подобен летящ апарат със знаме на Велика Албания предизвика меле и прекратяване на мача.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене