Цветан Цветанов в Якоруда: За ГЕРБ на първо място седи отговорността към избирателите и към европейските ни партньори

cv-cv-2В момента ситуацията в държавата е изключително динамична и провокативна. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща със симпатизантите и членове на ГЕРБ в община Якоруда. По думите му, много от партиите в парламента коментират темата за предсрочни избори. „Те могат само да говорят, но реално никой не иска предсрочни избори. Затова смятам, че тази тема, трябва да бъде споменавана, но не да концентрираме вниманието си върху нея”, посочи Цветанов.

По думите му, по-важното е това, което се прави днес от правителството, както и диалогът в парламента, за да може действително да се оказва подкрепа на министър-председателя Бойко Борисов. „Много е трудно с партньори, при които едните казват, че остават в управлението, другите казват, че ще бъдат в опозиция, но министрите им остават в кабинета”, посочи Цветан Цветанов. Той коментира, че в момента най-лесно би било да се тръгне към предсрочни избори. „За ГЕРБ на първо място седи отговорността към избирателите и към европейските ни партньори.

Цветанов подчерта, че трябва да се обърне много сериозно внимание на темата с бежанската криза. „Това, което ще се случва през 2016 година, не смятам, че по нещо ще се различава от 2015 година. Не знам дали знаете, но в Либия има някъде около четири милиона бежанци, като по всяка вероятност една част тях ще се пренасочат към Италия, Гърция и Кипър, което неминуемо ще доведе до напрежение в цяла Европа”, отбеляза той. Цветанов изказа благодарността си към жителите на град Якоруда, които са показали подкрепата си към ГЕРБ.

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева посочи, че местните избори са били особено тежки за община Якоруда. „Искам да ви поздравя за смелостта, която имахте, за това, че се изправихте с лицата си, за да променим Якоруда”, заяви тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене