Местния печат

В. „Вяра“

Даниела Иванова, Илонка Дреновска и Македонка Стоянова служители №1 на Районен съд – Благоевград

Три дами получиха номинации за „Служител на годината”в  Районен съд – Благоевград .Отличените са  съдебният деловодител Даниела Иванова, Илонка Дреновска -ръководител на служба „Архива“ и Македонка Стоянова – ръководител на служба “Съдебни секретари“ в съда.Това стана по време на годишното отчетно събрание на съда за 2015г., което бе ръководено от временно изпълняващият длъжността Председател на съда Владимир Пензов .Районните магистрати отчетоха значително завишение на постъпилите нови дела през 2015г. в сравнение с 2014г.

Мария Тодорова: Административен съд – Благоевград е на пето място по натовареност с дела, гони съдилищата в София и Бургас

1 653 дела са образувани през 2015 година в Административен съд (АС) – Благоевград. От тях 940 са първоинстационни административни дела и 713 касационни. Структурата е сред първите пет най-големи по численост, а по официална статистика на Висшия съдебен съвет (ВСС) и най-натоварени административни съдилища в страната. Това каза по време на деветия отчет на институцията Мария Тодорова, председател на Административен съд- Благоевград. По думите й през 2014 г.

Росен Тимчев: Решен съм да дам летящ старт на общинската болница в Дупница, затънала с близо 1 млн. лв. дългове

Росен Тимчев пое ангажимент на днешната сесия на ОбС да даде нов летящ старт на потъналата с 1 млн. лв. дългове общинска болница в Дупница МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

„В авиацията има един термин – „точка, от която няма връщане”. Това е момент за съдбовно решение. Пилотът или вдига самолета, или спира излитането, защото в противен случай се разбива.

Бой за момиче вкара в болница с комоцио 17-годишен от ромската махала на Благоевград, биячът Антон М.: Нервирах се, не исках да му навредя

17-годишен младеж от ромски произход е настанен в болницата в Благоевград с комоцио и оток на мозъка след бой в Предел махала в града. Сигналът за инцидента е подаден вчера около 19:20 часа. Пристигналите на място полицаи установили, че между 19-годишния Антон М. и 17-годишното момче е възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа, при която Антон нанесъл удар с твърд предмет по главата на тийнейджъра. Вследствие на удара момчето получило комоцио и загубило съзнание за минути.

15-годишната Тодорка* от Кюстендил призна пред шефа на полицията Е. Стамболийски: Татко е в затвора, пастрокът ми Милчо Лазаров три пъти ме изнасилва

Милчо Сандев живее на ул. „Банска”, която е най-дългата в гетото. „Дойдох тук, в следствието, защото вторият ми баща е спал с мене. Те с майка ми вече живеят три години. Когато заживях с тях, не ми направи нищо. След това мина един месец и той ме обезчести. Праща майка ми на магистралата и ме праща също и мен. После го питах къде са ми гащите, а той ме лъже, че са на тавана, не знам какво е направил с тях, дали ги е запалил, или хвърлил.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене