Вижте какво каза Жириновский за България пред Медия-Мост

В. В. Жириновский отговаря на въпрос на Български журналист Борис Анзов „Медия Мост България“, „НПО ЩО Е МАКЕ СЕ Е ЮНАК“ и „Топ Преса“
За какво са умирали Руско-Българските войници, Българският народ да събира портокали в момента в Испания и маслини в Гърция?

Говорейки по време на откриването на Българската изложба в държавната дума на РФ, изложбата гравюри, подготвени за 138-та годишнина от освобождението на руската армия на България от 500-годишно османско иго, лидерът на либерално-демократическата партия в Русия В.В. Жириновский, оприличи окупацията на турците на Балканите с настоящата ситуация в Близкия Изток. „В тези дни, особено на 3-ти март, ние си спомняме за подвига на руската армия. Нашите войници освободиха Балканите, на първо място България от 500-годишно османско иго! Невъзможно е дори да си представим, колко дълго време е това. Страшни векове за българите. Но сега, почти половин век по-късно турците все още са в сериозна регионална заплаха. В Близкия Изток опожарителна война, Сирия, помагат на бунтовници, и ние отново виждаме повторение на ужасни зверств, които османы учиняли над православни хора в Европа. Така че днес е особено важно да почитаме всички паметни дати, свързани с освобождаване на различни държави и народи от турците. Аз призовавам за цветя винаги да лежат пред паметниците на руските войници“, – каза Владимир Жириновский.
Спомнете си, България получава своята независимост в резултат на Руско-турската война 1877-1878 При това 3 март – ден на турската капитулацията, – се превръща в национален празник в България, а руският цар Александър II– национален герой.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене