Баба Марта не изневери на традицията и посети всички детски градини и детски ясли в община Сатовча.

111Баба Марта не изневери на традицията и един ден по-рано посети всички детски градини и детски ясли в община Сатовча.
Децата от детските ясли и градини с трепет посрещнаха баба Марта. Бяха подготвили художествено-музикални програми, изпълнени със стихове и песни, с много веселие и радост. С безценната помощ на своите учителки децата представиха в своята празнична програма сценки за баба Марта, за нейната променлива същност и нрав. Разказваха защо Баба Марта се мръщи, за традициите на този ден, за преданията и легендите, посветени на нея. За да не разсърдят непредвидимата старица, децата се стараха все повече и повече да я зарадват с много стихове и песни и с добро поведение.
Като признателност за доброто представяне и в знак на благодарност, че децата не са я забравили, баба Марта лично раздаваше ръчно направени мартеници, за да бъдат децата ни здрави и силни, за да носят радост на своите родители, близки и познати, за дълъг и щастлив живот, за благополучие и плодородие през годината.
Малчуганите освен, че посрещнаха баба Марта с песни, стихове и танци, я изпратиха с широка усмивка, за да не я разсърдят и да се разлюти.

222333

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене