ОбС-Благоевград заседава днес

31 точки ще разгледат общинските съветници от Благоевград на редовната си сесия днес.

Като първа точка в дневния ред е заложено обсъждане и гласуване на промяна на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Благоевград, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Ще бъде разгледано и предложение относно средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 година на община Благоевград за местните дейности.

Очаква се ОбС да даде съгласие за учредяване на Еднолично общинско дружество с ограничена отговорност “БЛАГОЕВГРАДИНВЕСТ”.

Съветниците ще гласуват и финансиране на процедури „Ин витро” със средства от бюджета на Община Благоевград, както и актуализирания на списъка на общински жилищен фонд.

В дневния ред на ОбС Благоевград за днешната сесия е заложено и предложение от д-р Атанаска Туджарова, Директор на Дом за медико-социални грижи „Св. Стилиян”- Благоевград за предоставяне за безвъзмездно управление  на общински имоти- публична общинска собственост за нуждите на социалното заведение.

Очаква се на заседанието да присъстват и много фермери от общината, който ще проследят как ще бъде гласувано предложението относно определяне на Правила за ползването на мерите, пасищата и ливадите от ОПФ на територията на Община Благоевград. 

Съветниците ще гласуват и разширяване на гробищния парк в Благоевград.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене