Ясни са кметовете на 12 благоевградски села, в Церово – балотаж

Официално обявиха имената на кметовете на селата в община Благоевград

Общинска избирателна комисия обяви избраните кметове на кметства на територията на община Благоевград, както и тези, които ще отидат на балотаж.

Кметът на кметство Логодаж е предишният кмет – Пламен Червенков, издигнат от ПП „БСП за България“, за него са гласували 161 жители. На балотаж в село Церово ще се изправят следните кандидати – независимият кандидат Лефтер Едипов и Иван Саков, издигнат от ПП „ГЕРБ“. Изненада за мнозина е изборът на Крум Крумов за кмет на село Рилци, издигнат от НДСВ. Той детронира дългогодишният кмет на селото Живко Чукарски. Село Падеш ще се ръководи от Валери Качулски, издигнат от Местна коалиция ЕНП. В село Марулево е избран старият нов кмет Александър Парашкански, както и в село Бистрица остава предишният кмет – Георги Бочуков. В село Българчево ситуацията е същата и ще управлява отново кметицата Елена Стойчева, издигната от „БСП за България“.

В село Изгрев хората са дали подкрепата си отново за независимия кандидат – Йордан Китанов, който е събрал 280 гласа в своя полза. В село Лешко старият нов кмет ще ръководи отново, а именно Галина Велкова, издигната от ПП „БСП за България“, която печели със 107 действителни гласа. Недко Ангелов от ПП „ВМРО-Българско национално движение“ е получил 359 гласа и е избран за кмет на кметство Покровник.

Село Еленово ще бъде ръководено от Борислав Стойнев от НФСБ, получил 88 действителни гласа. НФСБ печелят и управлението в село Дъбрава, където със 70 гласа спечели кметската надпревара – Методи Стоянов. В село Бело поле за пети, пореден мандат печели Иван Стойчев от ПП „ВМРО-Българско Национално Движение“.

В селата Зелен дол, Селище, Бучино – Лисия, Делвино, Дренково, Обел – Клисура, Горно Хърсово, Мощанец, Габрово и Дебочица кметските наместници ще бъдат назначени от кметът на община Благоевград. Според новите изборни правила, избори за кмет няма да се провеждат в села с население под 350 жители, а не под 100, както досега.

На 3 ноември ще се пробеде балотажът за кмет на община Благоевград. В битката за Благоевград влизат Атанас Камбитов от ПП „ГЕРБ“ и независимият кандидат, подкрепен от ПП „БСП за България“ Румен Томов.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене