Д-р К. Кирилов след 10 дни проверка: Общинската болница в Дупница трябва да се преобразува в частно дружество, управлението й е под всякаква критика

Приключи проверката на общинската болница в Дупница, назначена от Общинския съвет. Д-р Кирил Кирилов, бивш финансов директор на болницата, Росен Тимчев от ГЕРБ, експерт в здравната комисия към Народното събрание, и д-р Цеков бяха определени от Общинския съвет да извършат финансовата проверка.

Д-р Кирил Кирилов, след като в продължение на 10 дни прегледа документацията на болницата от 2008 г. до момента заедно със своите колеги в тричленната комисия, заяви:

„Общинската болница в Дупница е управлявана като ТКЗС. Не са спазени изисквания на Общински съвет от 2010 г., в които изрично е упоменато, че броят на работещите в болницата трябва да се оптимизира. Ако тогава бяха изпълнени изискванията, сега общинската болница няма да е на такъв хал, със загуба от 900 000 лв., въпреки че това не е най-важното в случая. Управлението на болницата е под всякаква критика. За да излезе от това състояние, общинската болница трябва да се преобразува в частно дружество”, заяви д-р Кирил Кирилов, който допреди три години беше финансов директор на общинската болница в Дупница.

На председателски съвет при ОбС шефа Ивайло Константинов ще се решава дали състоянието на общинската болница ще се разглежда по спешност на сесията в петък.

В същото време вече се спрягат няколко имена за управител на общинската болница в Дупница. Това са общинският съветник от ГЕРБ, хирургът д-р Йордан Никулчин, д-р Кирил Кирилов, който бе в проверяващата тричленка, д-р Крум Бонев, финансов директор на общинската болница, екскметът д-р Пламен Соколов и д-р Цеков, бивш шеф на НЗОК, в момента вр.и.д. управител на болницата в Севлиево, който също бе в тричленката проверяващи.

Сегашният управител на общинската болница в Дупница д-р Л. Таушански втора година няма подписан трудов договор за длъжността, която изпълнява, въпреки че се яви два пъти на конкурс и го спечели съответно с 5,50 и 5,25 по шестобалната система, за което вестник „Струма“ писа. Кметът на община Дупница М. Чимев е подписал анекс към договора на д-р Л. Таушански.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене