Директорът на инспекцията по труда П. Попадиин: Започваме проверки на санирането и работодателите, заради тенденция към източване на държавни средства

Инспекция по труда започва проверки на строителните фирми, които извършват саниране на сградите в община Благоевград, това съобщи директорът на инспекцията по труда в Благоевград, Петър Попадиин. на пресконференция днес

Целта е да се затегнат мерките около провеждането на обществените търгове, и спазването на коректните трудово-правни отношения.

Освен това през целия месец март инспекторите ще продължават да извършват проверките свързани с НАП, които са над 500 в областта.

При тях работодатели не са спазили предписанията, свързани с промяната на минималната работна заплата, която от 1 януари е 420 лева.

Петър Попадиин допълни, че напоследък инспекторите са особено внимателни и при проверките свързани със закъснение при регистриране на трудови договори от страна на работодателите, тъй като по думите му „там е намерана пътека за точене на държавни средства като се осигурява трудов стаж на хора, които реално не са работили, освен това се теглят и пари по болничен“., каза още той.

П. Костов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене