56-годишен перничанин тръгна на училище

Снимка: ПГСАГ „Кольо Фичето“

Мъжът работи от 40 години в строителството, но искал да повиши квалификацията си

И на 56 години не е късно отново да влезеш в класната стая. Това доказва Владимир Владимиров от Перник, който е един от тазгодишните „възрастни“ ученици на ПГСАГ „Кольо Фичето“ в Бургас, съобщават от учебното заведение. Мъжът е собственик на строителна фирма.

„Завърших през 1979 г. Сега дори бетоните са различни, за компютърните технологии да не говорим“, каза Владимир.

Той смята, че човек постоянно трябва да се обучава, иначе изпада от пазара на труда и конкуренцията го изяжда.

„Отдавна исках да повиша квалификацията си, търсих в цялата страна, но се оказа, че само бургаският строителен техникум предлага обучението, което е най-удачно “, разказва той. „Първо бях притеснен заради годините, но всички учители са много внимателни и се отнасят прекрасно“, добавя мъжът.

Владимир има собствена строителна фирма от 1992 г. Близо 40 години работи в строителството, изпълнява важни инфраструктурни обекти, предимно в столицата. Признава, че гледа работниците си в ръцете и иска да не отстъпва на младите. Затова сега учи и AutoCAD (компютърна програма за чертане), нещо, за което през 1979 г. дори не можеше да си помисли.

„Владимир учи много сериозно. Ето, днес е на изпити, след това взима консултации. Възрастните ученици са много мотивирани“, обяснява Дора Захариева, главен учител по професионално образование.

Тя е класен ръководител на всички „възрастни“ ученици. Но Владимир не е най-възрастният от тях. Наскоро се дипломирал и строител от Царево, навършил 60-те. Той бил изключително старателен, дошъл дори прясно опериран. Имало и такива, които даже не знаели откъде се включва компютъра, но вече уверено чертаят с AutoCAD./БЛИЦ

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене