ВИДЕО: НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев е лидер в иновативните методи на преподаване на немски език

Това бе заключението на експерти в преподаването на немски език, присъствали вчера на открит урок в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. По идея на преподавателката Златка Близнакова, заедно с учениците си преработили специални учебни филми за изучаване на немски език като ги адаптирали, към спецификата на изучаваните специалности в гимназията….(синхрон с Любка Стоименова, РИО – Благоевград)
Използването на учебни филми и интерпретиране то им като драматургия от учениците е много ефикасен начин за изучаването на езика. Освен, че материалът се усвоява по-ефективно, часовете стават и забавни, смятат и самите ученици….
На откритият урок в НПГ „Димитър Талев в Гоце Делчев присъстваха и преподаватели от с. Баня, от Хаджидимово и разбира се и от всички училища в Гоце Делчев, където се преподава немски език. По време на конферирането на показния урок, присъстващите учители също изказаха възхищението си от приложеният иновативен метод на преподаване на езика и поздравиха колежката си Златка Близнакова за куража да приложи тази методика. Повечето от тях решиха още през тази учебна година да последват примера й

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене