По случай Международния ден на жената Веселин Маринов ще пее пред своите почитателки в Банско

По случай Международния ден на жената – 8 март, Община Банско ще подари на всички дами концерт на обичания от поколения поп певец Веселин Маринов. Изпълнителят на „Горчиво вино” ще представи своите най-обичани и популярни песни, както и песните, включени в последния му албум „Островът на любовта” в компанията на своя личен балет.

На 1 март, от 17:30, в салона на читалище „Никола Вапцаров” ще бъде отбелязан Денят на самодееца. В чест на своя професионален празник, ръководството на културната институция е предвидило концерт, който ще включи прожектиране на филма „Банско имане“ и  изпълнение на състава „Роял бенд“.

Националният празник ще бъде ознаменуван с открит урок, организиран от учениците от Професионална гимназия по електроника и енергетика. Те ще представят своя авторски късометражен филм „Героите” като част от спектакъла „С България в сърцата”.Участници в тържественото честване ще бъдат деца от различни възрасти, които ще  засвидетелстват родолюбието си  със своите таланти. Откритият урок ще се състои в Посетителския информационния център от 11:00 часа, следван от тържествено поднасяне на цветя и венци пред паметника „Банско помни героите“.

Един от най-големите фестивали за електронна музика у нас – Хорайзън фест ще се проведе за четвърти път в Банско в дните от 12 до 18 март. Фестивалът съчетава в себе си удоволствието от практикуването на зимни спортове с разнообразна музикална програма от жанровете техно, хаус, дръм енд бейс, фънк, соул, хип-хоп и реге.

На 15 март, Благоевградският драматичен театър „Никола Вапцаров“ гостува с постановките си „Борба“ и „Принцесата и свинарят“. А до края на месеца предстои „Цветен салон“- изложба на жени-художнички от Банско по повод астрономическото настъпване на пролетта и забавната вечер „Пролет е“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене