ОТРОВНАТА РАКИЯ УБИВАЛА ГОДИНИ ПРЕДИ ТРАГЕДИЯТА В ЯКОРУДА! Починали има в Белица, Юруково и Краище

Сагата с отровната ракия в Якоруда продължава с пълна сила. Починали от фалшивата напитка имало години преди зловещата трагедия в благоевградското градче в Белица и близките села Юруково и Краище. Стряскащата новина съобщиха близки на част от покойниците от Якоруда, които си отидоха в края на 2015 г. след почерпка по време на т.нар. свинска сватба, съобщава „България днес“.“ В последните пет години издъхнаха няколко здрави мъже, след като пиеха от ракията. Всички те губеха зрение и сили, а черният им дроб биваше разяден. Никой от близките не подозираше за отровната ракия, но след като смъртоносният алкохол прати в гробищата осем души, те са убедени каква е причината“, разказаха хора от Белица.

В същото време оцелял от смъртоносната ракия отново се спаси на косъм, след като се отдаде на двудневен алкохолен маратон с… нова порция ракия местно производство. Новината съобщиха близки на 39-годишния Ибрахим Юсеинов.

„Наскоро беше уволнен от работа. Занимаваше се с дърводобив, но шефовете му не издържаха на постоянното му пиене. Щеше да си отиде заради отровната ракия, но продължава да се налива с повод и без повод. Изобщо не го интересува дали ще умре“, споделиха пред медията негови близки от Якоруда.

Юсеинов отново се озовал в спешния център в Благоевград след алкохолния маратон. Започнал да губи зрение от спиртните напитки, прилошало му и силите постепенно го напускали.

Ибрахим е трябвало да не кусва и капка ракия половин година след като оцеля от убилата 8 души фалшива напитка на Тайфи Мекльов. Били са му предписани специални лекарства, но безразсъдният мъж „теглил една майна“ на докторите и продължил да я кара както си знае.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене