Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев с десетки мероприятия

Трето основно училище „Братя Миладинови” в Гоце Делчев се включва много активно с десетки свои мероприятия в националната кампания „Да бъдеш баща“ и отбелязването на Деня на розовата фланелка“ под мотото „Мъже срещу тормоза: на нас ни пука за нашите деца!”.

Инициативата на утрешния Ден на розовата фланелка е международна и възниква през 2007 година в Канада, когато ученици защитават свой съученик, подложен на тормоз, защото е носил розово поло. Националната кампания „Да бъдеш баща“ се включва в инициативата с желанието да отправи послание чрез бащите и другите важни за децата мъже, че нито едно дете не трябва да бъде подлагано на тормоз и че силата на мъжете е съзидателна, а не разрушителна, обясниха от училището.

Честването в Трето ОУ „Братя Миладинови“ утре ще започне още в началото на учебния ден. В 07:30 часа учениците ще бъдат посрещнати с розови ленти с послание „Аз не приемам насилието“, след което в школото ще бъде открита и подписка под надслов „Не на тормоза“.

В 10 часа организаторите във фоаето на училището ще посрещнат и ще подарят розови вратовръзки на всички бащи, участници в инициативата, които върху розова фланелка ще напишат своите послания и ще подкрепят подписката на децата си.

Сред многобройните инициативи на организаторите са още „Танцувай с нас срещу тормоза“, пускане в небето на розови балони, връчване на грамоти на бащите участници и много други, които ще оцветят в розово южната част на училищния двор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене