Арестуваха пенсионер примамвал в дома си малолетни ромки

Арестуваният Иван Коцев-Магията примамвал от близо година малолетни ромчета в дома си в Орлин махала в Благоевград. Това научи ИлинденПрес от съседи на 62-годишния мъж, които не са изненадани от ареста на своя комшия.

Пенсионерът е арестуван на 18 февруари и срещу него е повдигнато обвинение за блудствени действия с 12-13 годишни момичета от ромската махала в областния център.

От дълго време самотно живеещият бивш музикант навъртал в дома си тумба мургави деца, които примамвал в апартамента си срещу дребна сума пари, малки подаръчета и лакомства. Обикновено му гостували едни и същи момичета, но имало случаи, когато посрещал и съвсем непознати и нови ромки.

„Всеки ден беше върволица във входа и пред блока. Циганчетата се държаха доста предизвикателно, позволяваха си да отправят неприлични предложения и към останалите мъже в района. Спяха на пейката пред входа. Всички знаехме, че идват при Иван Магията. Дори няколко пъти сме му правили забележка за неканените гости, но той все казваше, че не прави нищо лошо и че ромите също са хора“, рразказаха съседи на арестувания пенсионер. Въпреки че били притеснени от ромското присъствие, те не са подавали жалби в полицията.

Хрората от блока на улица „Григор Пърличев“ признаха, че на таванския етаж на квартила от около година живеела и 40-годишна ромка с двете си деца. Според съседите нищо чудно тя да е организирала посещенията на децата при Иван Коцев. Други обаче не вярват бившият музикант да е блудствал с децата и са убедени, че той само им е давал милостиня, а те са го набедили.

Иван Магията е бивш музикант, но от много години се занимава с търговия. Навремето имало барче на жп гарата, а сега стопанисва малка бакалия в Орлин махала. Имал е добър социален статус. Женил се е няколко пъти, но няма свои деца. Последната му жена го напуснала, след като задигнала от него голяма сума пари, разказва съседската мълва в квартала, където живее арестуваният мъж.

http://ilindenpres.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене