Уважаеми местни адвокати, защо искате само нови права, а не искате нови задължения!

НЕ ПРОТЕСТИРАЙТЕ, АМИ СИ ПРОЧИСТЕТЕ КЪЩИЧКАТА ОТ МОШЕНИЦИ, ДРЕБНИ ДУШИЦИ И ТЪРГАШИ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ! РАБОТАТА ВИ Е ПЪЛНА ПОМИЯРЩИНА! Шефът на адвокатската колегия в Благоевград със скандална изцепка: „Един мой приятел депутат ми каза, че за народните представители в момента е по-важен законът за патицата, тъй като голяма част от политиците ни са ловци“…Силвия СТОЯНОВА

Адвокатите в Благоевград готвят протести в началото на следващия месец. Причината е, че повече от година парламентът отказва да разгледа проектозакона за адвокатурата.
„Видя се, че с палиативни мерки нещата няма да се променят. Затова ще предприемем по-сериозни действия. В края на февруари ще имаме общо събрание на адвокатите от цялата страна и там ще обсъдим бъдещите протестни действия. Предполагам, че колегите ще подкрепят идеята, но дори и да откажат, то адвокатската гилдия в Благоевградска област ще започне протести“, обяви пред Топ Преса Иван Чолаков, председател на Адвокатската колегия в Благоевград. Той подчерта, че имат няколко варианта за стачни действия. Първият е да се спре обслужването на гражданите от страна на служебните защитници. „Този модел вече е отработван. Преди шест години, когато имаше проблем с изплащане на възнагражденията на колегите, приложихме този начин на протест и той даде своя резултат. Надявам се и сега да има ефект“, заяви Чолаков.
По думите ме, ако и тази мярка не проработи, адвокатите поетапно ще отказват да влизат в съдебна зала по наказателни дела. На въпрос как си обяснява разглеждането на проектозакона за адвокатурата в парламента, Иван Чолаков отговори така: „Един мой приятел депутат ми каза, че за народните представители в момента е по-важен законът за патицата, тъй като голяма част от политиците ни са ловци“. Другата причина за протакането, според него, е че промените в закона ще разрушат монопола от страна на частните съдебни изпълнители и нотариусите. „Знаем, че те имат силни лобита в парламента, а законопроектът за адвокатурата не работи в техен интерес“, допълни Иван Чолаков.
Според него предложените промени ще донесат повече права на гражданите чрез техните адвокати, освен това ще въведат ясни правила и отговорност в осигуряването на правни услуги. Чолаков посочи, че в момента много от тези услуги се извършват от лица с неюридическо образование и даде пример с регистрацията на фирми, които се правят от счетоводители, или пък сделките с имоти, където се правят договори за покупко-продажба от неспециалисти. Всичко това носи риск за гражданите и според шефа на адвокатската гилдия в Благоевград новият закон за адвокатурата ще донесе повече права и сигурност за обикновените хора. Сред вносителите на проектозакона за адвокатурата е пиринският депутат от ВМРО Атанас Стоянов. Дотук всичко е супер и ние от Топ Преса уважаваме искането на местните юристи. Нека получат желаните си права и исканията да им бъдат уважение, но нека успоредно с това да се увеличат и задълженията им. Нека да се иска отговорност на адвокат за загубено дело да се реже хонорарът например, за укриване и проспиване на срок да се носи наказателна отговорност , за небрежност да има глоби, да се наказват по силата на НК като вземат пари под масата. До сега в страната ни е прието за нормално за наказанията за юристите да важат само обществените морални закони, но трябва и сериозни санкции и за тях. Гилдията особено в Благоевградска област е пълна с юристи – помияри, дребни мошеници и търговци на съдби това трябва да се промени и ние от Топ Преса приемаме за лична кауза да изобличаваме мършите в стадото им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене