Журналистката Люба Пашова представя в родния си Кюстендил книгата “Извън играта”

Журналистката от БНТ Люба Пашова ще представи в родния си град Кюстендил книгата „Извън играта“.

“Щастлива съм, че в книгата няма звезди, а има човеци. В нито един момент не съм имала усещането, че някой седи срещу мен и ме лъже. Смятам това за постижение. Много от публичните личности живеят в измислен свят, а ние се опазихме от него”, споделя авторката.

В едноименната  си книга тя е събрала 30 от срещите си в телевизионното студио.  Люба Пашова е завършила актьорско майсторствов НАТФИЗ и си е партниралана сцената на Сатиричния театър с Невена Коканова в “Големанов”.

Като ученичка през 1988 г. тя е избрана за асистентка на девойката  “Кюстендилска пролет”.

Баща й Стаменко Пашов – Менчо – известен адвокат и виден спортен деятел, е роден в босилеградското село Извор.

Нейните прадеди са дарили земята, на която е построена  черквата  в селото “Св. Троица”, която е уникален паметник на архигектуртното и зографското възрожденско изкуство.

Горда с корените си, авторката направи едно от първите представяния на своята книга в Българския културно-информационен център в Босилеград.

Със своите съграждани-кюстендилци тя ще се срещне на 24 февруари, сряда, от 17.30 ч. във Възрожденското училище.

Инициативата за литературната премиера е на читалище “Асклепион”, което в същата зала преди време почете 75-годишнината на Стаменко Пашов.

Партньори на организаторите са клуб “Вяра, Надежда и Любов” и женското дружество “Майчина любов”.

Заедно с авторката в Кюстендил ще дойде издателят на нейната книга, както и артистите Славчо Пеев и Ивайло Калоянчев, които са сред най-близките й приятели.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене